Girişimcilik; yeni iş olanaklarının önünün açılması, yeniliğin öncüsü olması ve rekabet gelişimine katkıda bulunması açısından ülkelerin ekonomisinde büyük bir öneme sahip. İstihdamın baş aktörleri girişimciler ise yeni düşüncelerin ortaya çıkarılması, yayılması ve uygulamasını hızlandırarak hem ekonomik hem de sosyal alanda gelişmede büyük bir rol oynuyor. Bu görevleri üstlenen girişimciler ise hesaplı risk alarak girişimlerinde başarılı oluyor. İşte böyle bir durumda da sigortacılık kavramı devreye giriyor. Öncelikle girişimcilikte riskler neler olabilir onlara bakalım:
Girişimcilikte risk çeşitleri
Hesaplı risk alabilmek, girişimci bir kişiliğe sahip olan bireylerin en çok yoğunlaştığı konulardan biri. Girişimciler, uzmanlara göre ne kadar risk alabileceklerini iki kritere göre belirliyor. Bunlardan ilki amaçların ölçülebilmesi, bir diğeri ise başarıya ulaşma ihtimali oranıdır. Bireylerin ve girişimcilerin yaşamında ayrıca ekonomik risk, sosyal risk, kariyer riski ve psikolojik risk de ortaya çıkıyor.
Neden sigorta yaptırmalısınız?
Bir girişimcinin ya da işletmenin sigorta sahibi olması çok önemli. Çünkü olası bir aksilik, girişiminizi veya küçük ölçekli işletmenini kaybetmenize neden olabilir. Bu nedenle sigorta, projenizin / işletmenizin zarar görmesi halinde sizi teminat altına alır. Bunun yanı sıra sigorta, belirli ticari faaliyetler için de gerekli olabilir çünkü bazı sözleşmeler kendi şartları gereği sigortalı olmanızı isteyebilir.
Girişimciler için sigorta türleri neler olabilir?
Girişimciler için birçok sigorta türü bulunuyor. Örneğin ticari sorumluluk sigortasında, biri ticari faaliyetlerinizden dolayı mağduriyet yaşadığı takdirde zarar gören tarafa ödeme yapıyor. Bir başka örnek olarak şunu inceleyebiliriz; işinizde bir propan tankı kullanıyorsanız aniden patladığını düşünün. Böylesi bir durumda sigortanız öngörülemeyen durumlarda şirket varlıklarını korur.
Sigortamı nasıl bulabilirim?
İşletme sigortasını internette arama yaparak bulabilirsiniz ancak özellikle inşaat veya gıda gibi sigortanın son derece önemli olduğu bir sektörde çalışıyorsanız, sektörünüzdeki kişilerle konuşmak ve tavsiye istemek daha iyi bir fikir. Bunun yanı sıra acentelere danışıp size en uygun sigorta türünü de seçebilmeniz mümkün.