2021 yılı önleyici sigortacılık almanağı

2021 yılı önleyici sigortacılık almanağı

2021 yılı boyunca Corpus Blog’da, önleyici sigortacılık hizmeti verdiğimiz risk mühendisliği çalışmalarına yer verdik. Corpus Sigorta yıl boyunca nasıl hizmetler verdi, hangi sektörlerde kaç adet poliçe düzenledi yakından bakıyoruz…

1538 adet risk mühendisliği çalışması gerçekleşti

Olası kayıpları önlemek için tüm işletmelerin yanında olan Corpus Sigorta otelcilik, madencilik, lojistik, havacılık gibi hemen hemen her sektörde; alışveriş merkezi, güneş enerjisi santrali, depo ve hangar, fabrika gibi alanlarda detaylı çalışmalar yapıyor. Tehlikelere karşı önlem almanın, hasar gerçekleştikten sonraki zorluklara göre çok daha kolay olduğunu belirten Corpus Sigorta’nın önleyici sigortacılık çalışmalarının misyonunu; olası riskleri saptamak, riskleri yaşanmadan engellemek, bu riskleri engelleyecek çalışmaların yapılmasını ve kontrolünü sağlamak olarak tanımlayabiliriz. Yangın ve mühendislik olmak üzere iki branş çerçevesinde hizmet veren Risk Mühendisliği uzmanları; sektör ve çalışma alanının analizinden, yapılması gereken maddelere kadar her adımda iş verenin yanında oluyor. Bu hizmetler kapsamında Corpus Sigorta Risk Mühendisliği Departmanı, 2021 yılı içerisinde toplam 1538 adet risk mühendisliği çalışması gerçekleştirdi. Değerlendirilen ve poliçelendirilen bu sayının 1336 adedi yangın, 202 adedi ise mühendislik branşında gerçekleşti.  

Yangın branşında önleyici sigortacılık

Türkiye’de yılda ortalama 500 fabrika yangını gerçekleşiyor ve bu yangınlarda maalesef ölümler veya ciddi yaralanmalar yaşanıyor. Günümüzde, fiziksel kayıplar kadar fabrikanın iş sürekliliği ve finansal kayıp yaşamaması da oldukça önemli. Fabrikalara önleyici sigortacılık kapsamında sunulan ek teminatlar içinde saha ziyaretleri esnasında risk tespitleri ve tespitlerde eksikliklerin ilgili yetkililere bildirilmesi de yer alıyor. Fabrika yangınlarının yüzde 25’i tekstil, yüzde 20’si plastik, yüzde 15’i gıda, yüzde 10’u boya, yüzde 10’u petrokimya tesislerinde meydana geliyor. Yangınların yaklaşık yüzde 40’ı ise İstanbul’da gerçekleşiyor.

Corpus Sigorta, yıl içinde 1336 adedi yangın branşında olmak üzere ağırlıklı olarak fabrikalara hizmet verdi. Bu hizmet alanlarında şu sektörler yer aldı:

● Tekstil

● Plastik

● Metal

● Mobilya

● Alışveriş merkezi

● Atık işleme tesisleri

● Demir çelik

● Gıda ve soğuk hava deposu

● Halı

● Otelcilik

● Pamuk iplik üretimi

● Tekstil terbiye

Mühendislik branşında önleyici sigortacılık

Türkiye’de farklı alanlarda faaliyet gösteren santrallerde birçok olası risk bulunuyor. Örneğin biyokütle tesislerinde, enerji üretiminde kullanılan ham maddelerin depolandığı alanlardaki en büyük risk yangın. Güneş enerjisi santrallerinde ise projelendirme, kurulum ve üretim aşamasında ortaya çıkabilecek birçok risk mevcut.

Corpus Sigorta Risk Mühendisliği Departmanı, önleyici sigortacılık kapsamında yıl içinde 202 adet işletmeye hizmet verdi. Bu hizmet alanlarında şu faaliyet kolları yer aldı:

● Biyogaz

● Biyokütle

● Hidroelektrik

● Rüzgar

● Güneş enerjisi

● Jeotermal

● İnşaat

● Elektrik

● Makine montaj

● İnşaat makineleri

Corpus Sigorta Risk Mühendisliği departmanı yangın branşında en çok tekstil, plastik ve metal sektöründeki fabrikalara hizmet verdi.
Corpus Sigorta Risk Mühendisliği departmanı yangın branşında en çok tekstil, plastik ve metal sektöründeki fabrikalara hizmet verdi.
Biyokütle, hidroelektrik, rüzgar, güneş enerjisi ve jeotermal santralleri, Corpus Sigorta’nın en çok risk mühendisliği hizmeti verdiği alanlar.
Biyokütle, hidroelektrik, rüzgar, güneş enerjisi ve jeotermal santralleri, Corpus Sigorta’nın en çok risk mühendisliği hizmeti verdiği alanlar.

Benzer İçerikler

PSM Awards 2020'de yılın en iyileri seçildi.

PSM Awards 2020'de yılın en iyileri seçildi.