Büyüme atağına geçen Maher Holding Sigorta Grubundan 2022 Stratejik Yol Planı, Yeni Yatırımlar ve Yeni Atamalar

Büyüme atağına geçen Maher Holding Sigorta Grubundan 2022 Stratejik Yol Planı, Yeni Yatırımlar ve Yeni Atamalar

2021 yılında büyüme stratejilerine uygun olarak yeni sektörler ve şirketleri gruba dahil eden, üst yönetimde yeni görevlendirmeler yapan Maher Holding Sigorta Grubu, 2022 yılında da büyüme atağına hız kesmeden devam edecek

2021 yılında büyümesine hız katan Maher Holding Sigorta Grubu, 2022 yılı stratejik yol haritasını açıkladı. 2021 yılında büyüme stratejilerine uygun olarak yeni sektörler ve şirketlerin gruba katılmasıyla birlikte üst yönetimde yeni görevlendirmeler yapan Maher Holding’in sigorta şirketleri Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın yıl sonu itibariyle toplam prim üretimi 2,1 milyar TL olurken, konsolide aktif büyüklüğü 4,6 milyar TL’ ye ulaştı. Böylece Türkiye’nin en büyük bağımsız, yerli sigorta grubunun sahibi olan Maher Holding, finans sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çekerken konsolide özkaynak büyüklüğünü de 1,3 milyar TL’ye çıkarmış oldu. “Şimdi hedefte yeni yatırımlar” mesajı veren Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Avrupa’ya açılacaklarını açıkladı. Maher Holding’ in 2021 yılı performansını değerlendiren ve 2022 yılı yol haritasını yönetici arkadaşları ile paylaşan Yaşar, “Yeni Rotamız Avrupa” dedi. 

Maher Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar
Maher Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar

Avrupa’ya açılma yönünde adımlarımızı attık

Pandemin hafiflemesi ve ülkeler arası sınırların açılması ile Avrupa’da bir sigorta şirketi kurma planını yeniden gündeme aldıklarını söyleyen Ahmet Yaşar, şu açıklamayı yaptı: “Yer aldığımız sektörlerdeki global oyuncularla kendi ülkemizde rekabet ederken artık bunu onların coğrafyasında da gerçekleştireceğiz. Başarılarımızı artık Avrupa’ya taşımayı düşünüyoruz. Avrupa’ya açılma yönünde adımlarımızı attık, yatırımın yapılacağı ülkeyi belirledik.” açıklamasını yaptı.

Yeni yatırımlarla güçlendi

Maher Holding Sigorta Grubu, 2021 yılını yeni yatırımlarıyla birlikte büyümenin hız kesmeden devam ettiği bir yıl olarak geçirdi. 2021 yılının Nisan ayında, aktif varlıkları arasında AND Kozyatağı binası bulunan AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.’nin %100 oranındaki hisselerininin Maher Yatırım Hoding A.Ş’ye geçmesi ilk yatırımlardan oldu. Şirket, aktifinde yer alan AND Kozyatağı binasının yeni adını da QUICK TOWER olarak belirledi. Yatırımlarına, BDDK’dan kuruluş izni alıp Quick Finans’ı kurarak devam eden ve hemen ardından QPay Teknoloji Hizmetleri A.Ş ile ödeme hizmetleri konusunda yeni bir şirketin girişimlerini başlatan Maher Holding, finans sektöründeki girişimleri ile başarılı bir yılı geride bıraktı.

Bilançosu büyüyen nadir şirketlerden biri oldu

2021 yılı hedeflerini, pandeminin piyasalara etkisini de gözeterek belirleyen Maher Holding Sigorta Grubu, bir önceki yıla göre bilançosu büyüyen nadir şirketlerden biri oldu. Finansal veriler açısından Quick Sigorta, konsolide 1,1 milyar TL özkaynak büyüklüğü ile bir önceki yıla göre özkaynak karlılığında %78 büyüdü. Brüt prim üretimi 1,6 Milyar TL olan şirketin konsolide aktif büyüklüğü 3,6 Milyar TL ve konsolide net karı 400 milyon TL olarak gerçekleşti. Yine Holding’in “Önleyici Sigortacılık” konseptiyle hareket eden diğer şirketi Corpus Sigorta’nın bir önceki yıla göre öz kaynak karlılığı %104 oldu. Corpus Sigorta, konsolide aktif büyüklüğünü 1 milyar TL’ye konsolide net karını ise 128,8 milyon TL’ye çıkardı. Sigorta grubunun ayırdığı teknik karşılık tutarı 2,8 milyar TL olurken, konsolide net karı ise 529,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

Maher Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar'dan önemli açıklamalar
Maher Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar'dan önemli açıklamalar

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar: Hızlı karar alabilen bir şirket olarak doğru kararlarımızın meyvesini topladık

2021 yılının Maher Holding Sigorta Grubu açısından başarılı bir yıl olduğunu ifade eden Maher Holding Sigorta Grup Başkanı Ahmet Yaşar “Sigorta şirketlerimiz geçtiğimiz yıl oto branşında küçülme göstermesine rağmen oto dışı sigorta branşlarında sektöre göre 4 kat büyüme göstererek konsolide olarak 2,1 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleştirdi. Bunun sonucu olarak 530 milyon TL tutarında vergi sonrası kar mevcut. Sektör açısından bu çok değerli bir sonuç. Tüm bu rakamların elbette yeni yatırımlara ve ticari anlamda 2022 hedeflerimize olumlu bir etkisi olacak” şeklinde konuştu.

Amerikalı bir şirket ile otonom otobüsler üzerinde bir girişim içerisindeyiz

Konuşmasında 2022 yılı stratejik yatırımlarından bahseden Yaşar, Amerikalı bir şirket ile otonom otobüsler üzerinde bir girişim içerisinde olduklarını ve bunun sadece bir yatırım değil genelde sigortacılık özelde kasko sigortacılığında da ar-ge faaliyetlerine hız verecekleri bir yatırım olacağının altını çizdi.

Aşı için yatırım yapmaya başlıyoruz

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nesrin Özeren’in liderliğinde Vaccizone girişimi ile devam eden aşı çalışmalarına yatırım yapmaya başlayan Quick Sigorta, sosyal teknolojik yatırımlar olarak gördüğü bu yaklaşımını birçok alanda devam ettirecek.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile sektörde yeniden ezberi bozacağız

Sözlerine tamamlayıcı sağlık sigortası ile devam eden Yaşar, yakın zamanda Quick Sigorta’nın yeni ürünü tamamlayıcı sağlık sigortası ile sektörde bir ilki daha gerçekleştireceklerini ve yeniden ezberleri bozacaklarını ifade etti. Bu açıdan bakıldığında finansaldan sağlığa en geniş ürün gamı ile sektörün en geniş dağıtım kanalına hizmet veriyor olmaktan gururluyuz” şeklinde konuştu.

Kefalette rekor sürede tazminat ödemesi

Kefalet sigortalarını ülke ve sektör gündemine taşıyan Quick Sigorta, geçtiğimiz ay neredeyse yarım saatte tek kalemde ödediği 130 milyon TL lik hasar tutarı ile sektör tarihinin bu büyüklükteki en hızlı hasar ödemesini gerçekleştiren şirket oldu. Bu durumun kefalet sigortaları ve Quick Sigorta’nın ötesinde Türk Sigorta sektörü için oldukça güven verici olduğuna dikkat çekildi. Diğer yandan ödenen tazminatın büyük kısmını Dünya’nın en önemli reasürörleri ile yaptığı anlaşmalar gereği kısa bir sürede temin eden Quick Sigorta yabancı kaynak girişi açısından ülke ekonomisine de katkı sağladı.

Büyüme yolunda yeni atamalar yapıldı

Yatırımların ve dinamizmin hız kesmeden devam ettiği Maher Holding Sigorta Grubunda organizasyonun büyümesinin de gerekliliklerinden bahseden Yaşar, yeni görevlendirmelerin ve terfilerin gerçekleştiğini de duyurdu. Daha önce Hasar ve Teknikten Sorumlu GMY olarak çalışan Eyüp Özsoy, Quick Sigorta Genel Müdürü, daha önce Quick Sigorta Bütünleşik Pazarlama GMY olarak çalışan Pınar Güzey, Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı olarak atandı. 

Maher Holding'de yeni atamalar gerçekleşti
Maher Holding'de yeni atamalar gerçekleşti

Eyüp Özsoy, Quick Sigorta Genel Müdürü olarak atandı

İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Eyüp Özsoy, Sigorta Sektöründeki ilk görevine 1989 yılında Batı Sigorta’da Hasar Servisi’nde başlamıştır. Ardından Ticaret Sigorta, Emek Sigorta, Fiba Sigorta ve Generali Sigorta şirketlerinde hasar bölümlerinde yönetici olarak çalışmıştır. 2016 yılında Quick Sigorta bünyesinde Teknik, Hasar ve Rücu’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Eyüp Özsoy hasar servisinin organizasyonunun yapılandırılması, hasar maliyetlerinin minimize edilmesi ve genel anlamda hasar servisi hizmet kalitesinin arttırılması gibi alanlarda önemli çalışmalar yürütmüştür. Eyüp Özsoy, Nisan ayı itibariyle Quick Sigorta Genel Müdürü olarak görevine devam edecektir. 

Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy
Quick Sigorta Genel Müdürü Eyüp Özsoy

Pınar Güzey, Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı olarak atandı

Pınar Güzey’in 20 yılı aşan yurtiçi ve yurtdışında pazarlama ve dijital alanlarda iş deneyimi bulunmaktadır. İTÜ İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, kariyerine bankacılık sektöründe dijital alanda adım atmıştır. Sonrasında Almanya’da MBA eğitimini tamamlamıştır. Almanya ve Avusturya’da farklı sektörlerde uzun yıllar dijital teknolojiler ve pazarlama alanında çalışmıştır. Türkiye’ye dönüp Turkcell’in Dijital Kanallarını yönetmiş ve Türkiye’nin ilk dijital dönüşüm projelerinden birini gerçekleştirmiştir. Daha sonra D&R’da Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Bunun yanında Yeditepe Üniversite’nde Dijital Dönüşüm ve Dijital Pazarlama alanında dersler vermiştir. Evli ve bir kız çocuğu annesi olan Pınar Güzey, Quick Sigorta’da Bütünleşik Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak başladığı görevine Nisan ayı itibariyle Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı olarak devam edecek.

Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı Pınar Güzey
Maher Holding Pazarlama ve Dijital Başkanı Pınar Güzey

Benzer İçerikler

“Corpus Sigorta, İstanbul'da acenteleriyle bir araya geldi.”

“Corpus Sigorta, İstanbul'da acenteleriyle bir araya geldi.”

Lojistik ve taşımada otonom araç dönemi

Lojistik ve taşımada otonom araç dönemi

ADASTEC ile otonom otobüsler yolda!

ADASTEC ile otonom otobüsler yolda!

PSM Awards 2020'de yılın en iyileri seçildi.

PSM Awards 2020'de yılın en iyileri seçildi.