Güvenli otel sigortasıyla riskler azalıyor

Güvenli otel sigortasıyla riskler azalıyor

Yaz geldi ve otel, motel, tatil köyü gibi işletmelerde yoğunluk da artıyor. Söz konusu tesislerdeki tüm risklerin çözümü yine sigortada.

Yaz mevsimi geldi. Tatile çıkmak isteyenlerin olduğu kadar hizmet sunanların da beklediği zamanlardayız. Türkiye’de yer alan ve yerli ve yabancı konuklarına en iyi hizmeti sunmaya çalışan otel, motel ve tatil köyü gibi işletmelerde yapılan hazırlıklardan belki de en önemlisi güvenliğin sağlanması. Bu noktada risklerin çözümü hem misafirlerin hem de çalışanların güvenliğini sağlamakla beraber, işletmenin sürekliliği açısından da hayli önemli.

Bu risklerin etkili bir şekilde yönetilmesi, konaklama işletmelerinin misafir memnuniyetini artırması ve operasyonlarının kesintisiz devam etmesi için kritiktir. Her işletmenin, kendi özel koşullarına uygun risk değerlendirme ve yönetim planları oluşturması ve bunları düzenli olarak güncellemesi gerekiyor. Bu alandaki başlıca riskler ise şu şekilde sıralanabilir…

Yangın: Otel, motel ya da tatil köylerinde, çoğunlukla elektrik arızalarından, sigara içme alanlarındaki dikkatsizliklerden kaynaklanan ya da mutfakta yemek hazırlığı sırasında yangın çıkabiliyor. Bu alanda önlem almak için yangın alarm sistemlerinin kurulması, yangın söndürme ekipmanlarının doğru yerlerde bulundurulması, konuya dair düzenli denetimler ve eğitimler yapılması gerekiyor.

Güvenlik ve Hırsızlık: Yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle misafirlerin kişisel eşyalarının korunamaması gibi tatsız olayların yaşanması tesisin namı açısından ciddi anlamda bir sorun oluşturabilir. Tesiste çalıştığından emin olunan güvenlik kameraları, 7/24 aktif güvenlik görevlileri ve değerli eşyaların bulundurulması için kasa kullanımı sağlanmalı.

Havuzların ve SPA alanlarının hijyenik olmaması da ciddi bir risk kalemi.
Havuzların ve SPA alanlarının hijyenik olmaması da ciddi bir risk kalemi.

Sağlık ve Hijyen: Gıda zehirlenmeleri, havuzların ve SPA alanlarının hijyenik olmaması ve bu alanlardan misafirlere hastalık bulaşması da ciddi bir risk olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle düzenli sağlık ve hijyen kontrollerinin yapılması, çalışanlara hijyen eğitimi verilmesi ve uygun temizlik prosedürlerinin devreye alınması riskleri aza indirebilir.

Doğal Afetler: Deprem, sel, fırtına gibi doğal afetler de tesisler açısından son derece önemli riskler. Bu riskler de acil durum planları hazırlanması, binalarda yapı güvenliğine dikkat edilmesi ve tabii ki sigorta sayesinde çözülebilir.

İş Güvenliği: Çalışanların iş güvenliği kurallarına uymaması ve yetersiz ekipman gibi durumlar da tehlike yaratır. Bu alanda güvenliği sağlamak amacıyla eğitimler verilerek, koruyucu ekipman kullanımı sağlanarak ve düzenli denetim yapılarak risk kontrol altına alınabilir.

Yasal ve Finansal Riskler: Vergi, izin ve ruhsat sorunları ya da finansal yönetim hataları da önemli risk kalemleri. Yasal uyumluluk kontrolleri, profesyonel mali danışmanlık, düzenli finansal denetimler ile bu riskler de yönetilebilir.

Malzeme ve ürün eksiklikleri tesisler açısından önemli riskler arasında.
Malzeme ve ürün eksiklikleri tesisler açısından önemli riskler arasında.

Siber Güvenlik: Bilgi sistemlerine yetkisiz erişim ve/veya veri hırsızlığı da önemli bir güvenlik riski olarak karşımıza çıkıyor. Güçlü siber güvenlik önlemleri alınması, düzenli yazılım güncellemeleri yapılması ve çalışanların konuya dair bilinçlendirilmesi ile bu alandaki güvenlik güçlendirilebilir.

Çevresel Problemler: Atık yönetimi konusunda atılabilecek hatalı adımlar, çevre kirliliğine yol açabilir. Tesislerin konuyla alakalı sürdürülebilir uygulamalar geliştirmesi, atık yönetim planları yapıp uygulaması ve çevre dostu ürünlerin kullanımı bu alandaki riskleri yönetebilir.

Tedarik Zinciri ve Lojistik: Tedarik zinciri aksaklıkları, malzeme ve ürün eksiklikleri de tesisler açısından önemli riskler arasında. Bu alanda güvenilir tedarikçilerle çalışma, alternatif tedarik planları üretme ve stok yönetimi dikkat edilmesi gereken hususlar.

Elbette tüm bu risk kalemlerini ya da daha fazlasını kapsayan sigortalar da mevcut. Corpus Güvenli Otel Paket Sigortası otel, motel, tatil köyü gibi işletmelerdeki tüm riskleri, en kapsamlı ve en uygun fiyatlarla tek bir poliçe ile teminat altına alıyor. İşletme binası, demirbaşlar, dekorasyon objeleri (tablo, heykel vb.), emtialar, resepsiyon ve odalarda bulunan müşteri eşyaları, elektronik cihazlar, makineler, tüm taşınır ve taşınmazlar bu poliçe ile koruma altına alınıyor. Bunların dışında tesis sahibi, çalışanlar ve üçüncü şahıslar da bu poliçe ile birçok riske karşı sigorta edilebiliyor. Corpus Güvenli Otel Paket Sigortası için detaylı bilgiye https://corpussigorta.com.tr/tr/urunler/isyeri-sigortalari/guvenli-otel-paket-sigortasi adresinden ulaşılabilir. 

Benzer İçerikler

PSM Awards 2020'de yılın en iyileri seçildi.

PSM Awards 2020'de yılın en iyileri seçildi.